Selülit birçok kadının ortak sorunudur. Genetik ya da hormonal nedenlere bağlı olarak deri ve deri altı dokusunda yağ birikimine bağlı dolaşım bozukluğu ile elastik liflerin yapısında bozulma sonucu ortaya çıkar. Bu durumda cilt altında yağ topaklaşmasını artırıp, yağ topakları arasında fibröz yapışıklıkların oluşmasına yol açar. Bu fibröz bantlar deriyi aşağıya doğru çeker ve deri altındaki yağ dokusunda yumrular oluşmasına sebep olur. Sonuçta ciltte “portakal kabuğu görünümü” oluşur. Vücudun birçok bölgesinde görülebilirse de genellikle kalça, karın ve bacak bölgesinde görülür.

Selülit Oluşumunun Önlenmesi

selülit tedavisiSelülitle mücadele etmenin en etkili yolu oluşmasını önlemektir. Düzenli ve dengeli bir yaşam ve beslenme tarzı ile selülit oluşmasını engelleyebilir ya da azaltabilir. Ancak ne kadar dikkat edilirse edilsin, genetik olarak yatkın ve doğum yapmış bayanlarda yine de selülit olması kaçınılmazdır. Ancak bilimsel olarak etkinliği ispatlanmış tedavi yöntemleri ile selülitler azaltabilir ve daha iyi bir görünüm kazanabilir.

Selülit Tedavi Yöntemleri

Günümüzde sorun değişik yöntemler ile tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Selülit kremleri, losyonlar, ultrason, lazer, elektro-lipoliz, lipoliz, ozon, karboksiterapi, pressoterapi ve masaj bu yöntemlerden birkaçıdır.

Ameliyatsız olarak soğuk lipoliz ve kavitasyon, Cerrahi olarak ise lazer lipoliz (lazerle yağ çekme) ve yağ dolgusu yöntemleri selülit tedavisinde uygulanmaktadır.

Kavitasyon cihazının bölgesel incelme, selülit, düzleştirici ve vakum-drenaj programları ile selülit tedavi edilebilir. Genellikle haftada 2 seans 7-8 seans bir uygulama kürü mevcuttur. Her bir seans otalama 1 saat sürer. Soğuk lipoliz ise bölgesel incelme ve vakum yolu ile selülit tedavisinde kullanılır.

selülit tedavi yöntemleri Lazer lipoliz ile cilde yakın plandaki fazla yağ toplanması eritilerek vücuttan uzaklaştırılır. Ayrıca fiberoptik lazer kanülü ile deriyi aşağıya çeken fibröz bantlar kesilir ve bu sayede ciltteki portakal kabuğu görünümünde düzelme sağlanır. İleri derecede selülitlerde çökük alanlara yağ enjeksiyonu yapılarak daha düzgün bir şekil kazandırılabilmektedir.

Özellikle deri elastikiyeti iyi olan ve ileri derecede selüliti olmayan kişilerde lazer lipoliz ile iyi sonuçlar alınır. Ankara’da ki kliniğimizde, Lazer lipoliz ile selülit tedavisinde fiyatları, uygulamanın seans sayısı ve süresi kişiye özel belirlenecektir.

Selülit tedavisinin sonuçları ya da elde edilen başarı tamamen kişiye özgüdür. İleri derecede selülitli hastalar da tedaviye cevapta zayıfsa sonuçlar tatmin edici olmayabilir. Bu grup hastada selülitli görünümün azalması tatmin edici olmalıdır. Ama selüliti az ve tedaviye iyi cevap veren hasta grubunda daha başarılı sonuçlar elde edilir.

Lazerle Selülit Tedavisinde Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Lazerle selülit tedavisi 4 farklı uygulama ile yapılıyor. Bunlar;

  • Diod lazer (915nm)
  • İnfrared ışık (650nm) enerjisi
  • Vakum etkisi
  • Mekanik masaj

Yöntemleri şeklinde sıralanabilir.

Lazerle Selülit Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İlk etapta; infrared ışık enerjisi kullanılır. Yapısı bozulmuş, büyümüş, şişmiş yahut genişlemiş yağ hücrelerine çalışılarak, geçirgen olmaları sağlanır. Sonrasında diod lazer sistemiyle, parçalanan yağ dokuları sıvı hale getirilir. Ve vücuttan atılması sağlanır.

İdeal forma kavuşturulan yağ dokuları vakum ve mekanik masaj yöntemiyle lenf yollarına transfer edilir. Lazerle selülit tedavisi sonucunda, parçalanan yağ dokuları vücuttan atılması lenf ya da idrar yoluyla sağlanır.

Lazer Selülit Tedavi Sonrasında

Uygulanan bölgelerde kan dolaşımı ideal biçimde sağlanır. Kolajen sentez desteklenerek üretimi artırılır. Elastik yapı ve dokuların gelişimi için lif üretimleri hızlanmış olur. Farklı kalıplarda bulunan ve sonrasında normale döndürülen yağ dokuları, cilt yüzeyindeki selülit görüntüsünü azaltır. Bölgesel incelmeyle birlikte şekil ve form kazandırılır.

Lazerle Bölgesel İncelme Nasıl Yapılır?

Hem selülit tedavisinde hem de bölgesel zayıflama uygulamasında kullanılan lazer sisteminde, cihaz üzerinde bulunan vakum aparatından faydalanılır. Bölgesel olarak vakum edilen kısma, infrared lazer ışınları gönderilerek yağ dokularına etki etmesi sağlanır.

Lazer ışınları sadece üst yüzeye değil derinin alt katmanlarına etki ettiği için bölgesel incelmede ideal çözümler sunar.

Lazerle Selülit Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Lazer ile yapılan selülit tedavilerinde, kişinin fiziksel özellikleri ve selülitlerin yapısına bağlı olarak farklı seanslar uygulanabilir. Genellikle 4 ila 6 seans yapılan uygulamalarda, hafif selülit var ise 2 seans, yoğun selülitlerde ise 8 seansa kadar uygulama yapılır.

Lazerle bölgesel incelme tedavileri, ortalama 3- 4 seansta tamamlanır. Uygulama yapılacak bölgeye, bölgesel zayıflama alanın büyüklük ve yağ oranına bağlı olarak seans ve uygulama süresinde farklılıklar olabilir. Hızlandırılmış programlarda bir hafta içerisinde birkaç seans uygulama imkanı bulunur.

Lazerle Selülit Tedavisi Öncesinde Uyulması Gerekenler Nelerdir?

Uygulamadan önce cilt yüzeyine hiçbir kozmetik ürün kullanılmamalıdır. Uygulamanın yapılacağı gün su tüketimi yüksek oranda yapılmalıdır.

Lazerle Selülit Tedavisinde Yan Etkiler Var mıdır?

Lazer sistemleri FDA tarafından onaylanmış cihazlardır. Kullandığımız tüm lazer teknolojileri, estetik uygulamaların hiçbirinde belirlenen yan etki bırakmamaktadır. Lazer uygulamasından hemen sonra, cilt yüzeyinde yani uygulama bölgesinde kızarıklık, kabuklanma, pullanma gibi belirtiler olabilir. Bunlar uygulamadan kısa süre sonra hızla geçen ektilerdir.

Lazerle selülüt tedavisi uygulamaları güvenli ve konforludur. Ağrı, sızı çok fazla hissedilmez. Masaj niteliğinde bir formasyon sunar ve kitlesel yağ dokularının da sıvılaştırılarak atılması yöntemiyle rahatlama hissettirir.

Lazerle Selülit Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Lazer teknolojiyle yapılan selülit tedavisi ve bölgesel zayıflama yöntemleri, kadın- erkek herkese uygulanabilir. Fakat kalp rahatsızlığı ya da karaciğer rahatsızlığı olan kişilere, böbrek hastalarına uygulanmaz. Hamilelik süresince ve emziren annelere de uygulama yapılmaz. Çeşitli cilt hastalığı bulunan kişilere ve spilepsi hastalarına lazer uygulaması yapılmaz.