Aktif akne nasıl oluşur ?
Akne ya da sivilcelerin bıraktığı izlerin tedavisi sivilce lekeleri bölümünde anlatılmıştı. Burda daha çok aktif akne ve tedavisinden bahsedeceğiz. Ergenlik döneminde ya da hormonal ve beslenmeye bağlı herkeste akneler oluşabilir. Bu aktif akneler yaygın ve yoğun olduğunda tedavi edilmezlerse iz bırakarak iyileşirler.

Aktif akne nasıl tedavi edilir?

Aktif akne spektra lazer ile tedavi edilebilir. Akne püstülleri azalır ve söner, yeni akne oluşumu da azalmış ve engellenmiş olur. Kimyasal peeling ve diğer medikal tedavilerle kombine edilebilir.

Tedavi kaç seanstır?

  • Spektra lazer 2 haftada bir 6 seans uygulanır.
  • İyileşme süreci nasıldır ?

İşlem sonrasında ciltte herhangi bir reaksiyon olmaz, kişi hemen günlük yaşantısına dönebilir. Bu tedavi esnasında cilt gözenekleri de sıkılaşacağından cilt daha bakımlı ve güzel gözükür.

Akne Tedavisi Neden Yapılır?

Akne tedavisi nedir konusunda öncelikle, oluşumun yapısını değerlendirmek gereklidir. Akne ve sivilce farklı şeylermiş gibi algılansa da her ikisi de aynıdır. Cildin belirli bölümlerinde özellikle yüzde çıkan yağ kanallarıyla doğrudan alakalı bir cilt sorunudur.

Ergenlik çağında hormon değişiklikleri ve yağ dokularının çalışmasına bağlı olarak çıkan ve fakat ileriki yaşlarda da çeşitli faktörler nedeniyle oluşan cilt sorunudur. Akne görülen ciltler genellikle yağlı cilt yapısı ya da karma olan ve yağlı kısımda sivilce beliren kişilerdir.

Kimi zaman hızlı şekilde geçen kimi zaman uzun ve kalıcı olan bu oluşumlar, lekelere, ciltte deformasyona neden olabilir. Dolayısıyla kişinin estetik açıdan ve sağlık açısından rahatsızlık duyması halinde tedavi edilirler.

Akneler Nasıl, Neden Oluşur?

Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin hemen herkeste oluşabilen akneler, hormonlara bağlı olarak oluşabilir. Özellikle ergenlikte, hormonların yağ dokularını genişletmesiyle artar. Yağ bezlerinin bulunduğu alanlar yani yüz bölgesi, göğüs ve sırt bölgelerinde akneler daha çok çıkar.

Yağ bezlerinin ürettiği sebum maddesi, kıl köklerinin açık kanallarından cilt yüzeyine çıkar. Ve gözenekleri yağ ile tıkar. Tabaka üzerindeki bakteriler bu alanda çoğalır ve yüzeyde iltihabik akıntıya, kızarıklıklara neden olur. Oluşan bu görüntüye sivilce- akne denilir. Oluşumları bu şekilde gerçekleşir.

Akneler Nasıl Giderilir?

Akne tedavisinde cildin temizliği en etkili faktördür. Günlük bakım bakterilerin çoğalmasını önler. Özellikle ergenlikte kullanılan cilt temizleyicilere dikkat etmek gereklidir. Kimyasal içerikli, hayvansal içerikli ürünler ciltteki nem, Ph ve nem dengesini bozabildiği için farklı cilt sorunlarına, cildin fazla kurumasına neden olabilir. Cilt yapısına uygun, doğal ürünler kullanılmalı ve cilt yüzeyi tahriş edilmemelidir.

Akneler Hastalık Oluşturur mu, Hastalıklarla İlgili midir?

Akne tedavisi uzmanı cilde gerekli olan hijyeni kazandıracak, aknelerin oluşmasına neden olan ortamı iyileştirecektir. Sivilcelerin karaciğer enzimleriyle alakalı olduğu gibi yanlış bir bilgi vardır. Bunun nedeni ise dermatoloji doktorlarının karaciğer testleri ve kan analizleri istemesiyle bağlantılıdır.

Sivilce ilaçları, doğru kullanılmadığı ve aşırı dozlarda alındığı takdirde karaciğer tahribine çeşitli iç organların zarar görmesine neden olabilir. Bu tür ilaçlar kullanılırken özel izin ve imza alınması ve her ay kan tahlilleri yapılması, konuyla alakalıdır. Bu uğraştırıcı ve sağlığı tehlikeye atam durumlardan kaçınmak için, uzmanlarımızla görüşebilirsiniz. Akne tedavisi iç organlara zarar vermeden, doğru ellerle yapılır ve sivilce izleriyle başa çıkmaktan da kurtulursunuz.

Lazerle Akne İzi Tedavisi

Q Switch ND: Yağ lazer sistemi akne lekelerinin tedavi edilmesinde etkili bir yöntemdir. Karbon peeling olarak adlandırılan, sadece cilt yüzeyini değil cilt altındaki dokularında tedavi eden bir teknolojidir.

Akne tedavisi lazer yönteminde, akne izlerinin boyut, nitelik ve sayısına göre seanslar belirlenir. Tedavi esnasında başka yöntemlerin kullanılması ve kişinin genel sağlık durumu değerlendirilerek uygulama yapılır.