Somon DNA aşısı, yaş ilerledikçe ciltte oluşan mat ve kuru görüntünün düzeltilmesi için kullanılır. Zamanla cildin altında bulunan ve daha sağlıklı görünmesini sağlayan kolajen ve elastin gibi lifler parçalanır. Bu da cildin kurumasına ve kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Somon DNA aşısı sayesinde cildin nem miktarı, ihtiyacı olan miktara çıkarılır ve böylelikle daha sağlıklı bir görünüme sahip olması sağlanır. Ayrıca cildin alt yapısı tazelendiği için cilt tonu farklılıklarında da düzelme olur.

Somon DNA Nedir?

Somon dna aşısı

Somon balığı spermleri ve saf hyaluronik asitten elde edilen DNA moleküllerinin aşı formudur cevabı verilebilir. Bu iki önemli maddenin birleşimi, cildin gençleşmesini ve bu sayede de canlanmasını sağlamaktadır. Son yıllarda popüler olan Somon DNA yöntemi tek başına kullanılabileceği gibi farklı yöntemlerle birlikte de kullanılabilmektedir.

Özellikleri Nelerdir?

Çevresel faktörlerin artması ile birlikte ciltte oluşan sorunların çözümünde kullanılmaktadır. Somon DNA aşısı özelliklerinden biri, içerisinde hyalüronik asit bulunması sebebiyle cildin zamanla kaybettiği nemi geri kazanması konusunda işe yaramasıdır. Ayrıca içerisinde Somon balığı spermlerinden alınan DNA’lar da bulunmaktadır. Bunlar da cildin UV ışınları, sigara ve alkolden kaynaklanan sorunlarının çözülmesinde ve ek olarak ciltte gelişen protein eksikliğinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Protein eksiklikleri tamamlandıkça cilt daha parlak, canlı ve sağlıklı görünür. Ayrıca gözenekler sıkılaşır ve bu da kırışıklıkların görünümünü azaltma konusunda iyi bir adımdır.

İleriki yaşlardaki uygulamalarda Somon DNA aşısının içerisine vitamin takviyeleri de yapılabilmektedir. Böylece Somon DNA aşısının etkileri de güçlendirilmiş olur.

Somon DNA Aşısı Kimlere Yapılır?

18 yaşını doldurmuş olan ve cildinde sorunlar başlayan herkese uygulanabilmektedir. Bunun sebebi de herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmamasıdır. Fakat kalp hastaları, diyabet hastaları, felç öyküsü olan hastalar, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlar ve damar tıkanıklığı bulunan hastalara çok fazla önerilmemelidir. Hamilelerin de bu uygulamayı yaptırmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Somon DNA Aşısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yüz bölgesine lokal anestezi etkisi olan yani cildi uyuşturan bir krem sürülmektedir. Ortalama olarak 20 dakika beklenerek kremin cilde nüfuz etmesi sağlanmaktadır. Daha sonra aşı minik uçlarla 1 – 2 cm ara olacak şekilde derinin orta bölümüne verilmeye başlanır. Bir seans ortalama olarak 15 dakika civarında sürmektedir. Hastanın ihtiyacına ve isteklerine göre en az 3 en fazla da 6 seans uygulama yapılabilmektedir.

Somon DNA aşısı sonrasında uygulamanın kalıcı olarak etki göstermesi için yılda 2 kür halinde tekrarlanması gerekmektedir. Bu şekilde en kalıcı sonuçlar elde edilmiş olur.

Seans aralarında mutlaka 1 – 3 hafta olması gerekmektedir. Eğer sürekli olarak uygulanırsa, derinin zarar görmesine neden olabilir. Ayrıca uygulama çok kısa sürdüğü için, hastalar uygulamadan hemen sonra normal hayatlarına devam edebilirler.

Botoks, mezoterapi ve radyo terapi gibi yöntemler ile birlikte uygulanabilir. Genellikle bu yöntemlerin dönüşümlü ya da birlikte kullanılmaları cildi iyileştirme konusunda daha büyük bir etki göstermektedir. Mesela botoks öncesinde somon DNA aşısı yapılırsa, sarkmalar daha büyük ölçüde engellenmiş olur.

Somon DNA Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Tamamen doğal bir içeriğe sahip olduğu için somon DNA aşısının yan etkisi bulunmayan bir uygulamadır. Yalnızca uygulamadan sonra hafif kızarıklıklar görülebilir fakat bu kızarıklıklar makyajla bile hemen kapatılabilecek boyutta kızarıklıklardır ve uygulamadan sonra bu durum normal olarak görülmektedir. Ankara’da bu işlemin fiyatları için iletişim kurmanız gerekmektedir.