Yağ enjeksiyonu ile yağ dolgusu en sık yüze uygulansa da vücuttaki birçok alana uygulanabilir. En önemli avantajı diğer dolgular gibi dışardan verilen bir madde değil, kişinin kendi doğal dokusu olmasıdır. Bu sayede alerjik reaksiyon ya da dolguya bağlı bir yan etki sorunu ile karşılaşılmamaktadır. Geniş alanlarda hazır dolgu maddelerinin maliyetli olması kullanımını kısıtlamaktadır.

Yağ Dolgusu Ameliyatı

yağ dolgusu Yağ enjeksiyonu vücudun başka bir bölgesinden  alınan yağ dokusunun başka bir bölgeye nakledilmesidir. Yağ için verici saha olarak vücuttaki birçok bölgede seçilebilirse de, en sık karın, gluteal, bel yanları ya da diz içi bölgesi tercih edilir. İşlem lokal anestezi altında ya da sedasyon eşliğinde ameliyathane ortamında yapılabilir. Ortalama işlem süresi uygulanacak bölgeyle orantılı olarak 30 dk – 1 saat sürer.  İşlem sonrası yağ dolgusu alınan ve uygulanan bölgede hafif morluk ve şişlik olağandır. Buz tatbiki ve morluk giderici kremler etkilidir.

Yağ dokuları aşılanan alanda yaşamaya devam ederler ve orada bir dolgu maddesi görevi görürler. Yağ dokusu ilk birkaç gün etraftaki serumdan beslenir. Bu yüzden yağlar doku içine ince damarlar halinde verilmeli göllenmeden kaçınılmalıdır. 3.-4. Gün damar tomurcukları oluşur. Her bir yağ hücresinin kendi kan damarı olur ve bu sayede yağ hücreleri beslenmesi sağlanmış olur. Geç dönem içinde ortalama verilen yağların yarısına yakını yaşayacaktır ve elde edilen kalıcılık kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Bazen ek uygulamaların gerekeceği her zaman akılda tutulmalıdır.

Kök Hücre İle Yağ Transferi

Yağ dokusu transferinin en problemli yanı aşılanan yağın ne kadarının tutacağı ya da ne kadar kalacağı ile ilgili değişkenlerdir. Hastaların bir kısmında yağlar az tutarken hiç kalıcı olmazken, bazı hastalarda ise yağlar daha iyi oranda tutabilmekte ve daha kalıcı olabilmektedir. Bu farklılığı ortadan kaldırmanın en iyi yolu kök hücre ile yağ enjeksiyonu uygulaması yapmaktır. Kök hücrenin esprisi yağın kalıcılığını ve yaşamasını % 60-70 oranlarına çıkarmasıdır. Bu yüzden kök hücre ile yağ enjeksiyonu uygulaması yağ transferinde altın standarttır.

Yağ Dolgusu Uygulanabilen Bölgeler

yağ dolgusu Yağ dolgusu enjeksiyonu vücutta birçok bölgeye uygulansa da genellikle yüz bölgesine uygulanır. Dudakları kalınlaştırmak, elmacık kemiği ve çene ucunu belirginleştirmek, gülme ve alın çizgileri, kaş arası gibi yüzdeki birçok kırışıklığı doldurmak amacıyla uygulanan bir işlemdir. Ayrıca yüzü zayıf olan kişilerde örneğin yanak bölgesini doldurmak ya da yaralanma sonucu oluşmuş çöküklükleri düzeltmek amacıyla da kullanılabilir. Burunu şekillendirmek, gözaltı çukurlarını gidermek, çene gamzesini yok etmek ve ağız köşesini kaldırmak gibi birçok amaçla kullanılabilir.

Yağ dolgusu enjeksiyonu ile vücut hatları da belirginleştirilebilir. Göğüsleri büyütmek, popoyu dolgunlaştırmak ve  çarpık bacağı düzeltmek ve bacak içini kalınlaştırmak, yara izlerinin çukurlarının düzeltilmesi , penis kalınlığının artırılması , vücut hatlarının belirginleştirilmesi , liposakşına bağlı cilt çukurlarının doldurulması  , ellerde yaşlanmaya bağlı hacim kayıplarının giderilmesi için uygulanabilir.