Karbon peeling nedir; ciltteki gözeneklerin küçültülmesini ve böylelikle cildin daha sıkı bir forma girmesini sağlayan, lazerli bir uygulamadır. Karbon peeling uygulamasında koyu renkli cilt tonuna sahip kişilerde lazer uygulamasını kolaylaştıran karbon sıvısı kullanılmaktadır. Bir nevi cilt yenileme, cildin canlanmasını, sıkılaşmasını sağlayan bir işlemdir.

Karbon Peeling Nasıl Uygulanır?

Karbon peeling Karbon peeling uygulamasının bazı aşamaları bulunmaktadır. Bu aşamaların ilki, cildin temizlenmesidir. Cilt temizliği yapılmadan karbon cilt yenileme uygulaması yapılırsa, güzel sonuçlar alınamamaktadır. Cilt temizliği güzel bir şekilde yapıldıktan sonra cildin üzeri tamamen karbon sıvısı ile kaplanır. Karbon sıvısının kullanılmasının nedeni, lazerin cilt rengini değiştirici bir etkiye sahip olmasıdır. Eğer karbon sıvısı kullanılırsa, cilt tonu eşitlenir ve tedavi için uygun rengi alması sağlanır. Bu aşamada cildin sıvıyı güzel bir şekilde emmesi beklenir. Karbon peeling etkileri, sıvı emilimi ne kadar iyi olursa o kadar başarılı sonuçlar verir.

Cilt karbon sıvısını emdikten sonra da lazer atışları kullanılarak tarama işlemine başlanır. Burada lazer atışlarının şiddeti çok yüksek olmamakla beraber, cilt tonuna göre ayarlanabilmektedir. Bu işlem, cildin altında bulunan kolajen gibi maddelerin sentezini tetikler ve gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Cildin daha parlak bir görüntüye sahip olmasına da yardımcı olur. Ayrıca bu işlem sayesinde cilt dokusu belli bir elastiklik kazanır böylece daha sağlıklı bir hale gelir.

Karbon Peeling Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Karbon cilt yenileme uygulamasının ilk avantajı ciltte herhangi bir soyulma yapmadan dokuların yenilenmesini sağlamasıdır. Genelde peeling uygulamaları özellikle kuru ciltlerde daha fazla kuruluğa yol açmaktadır. Bunun sebebi de cildin üzerindeki gerekli tabanın da soyulmasına neden olmalarıdır. Fakat karbon peeling uygulaması direkt olarak cildin altındaki bazı enzim ya da maddelerin aktifleştirilmesi mantığı ile çalışmakta ve cildi soymamaktadır.

Karbon cilt sıkılaştırma işleminin avantajlarının bir diğeri ise cildin yağ ve nem dengesini düzenlemesidir. Özellikle kış aylarında ciltte gereken nem depolanmadığı için cilt kuruluğu ve kırışıklıklarına yol açmaktadır. Bu sorunlar da karbon peeling ile çözülebilir. Cildinde ton farklılıkları olan kişiler de karbon peelingten yararlanabilir. Karbon sıvısı sayesinde ciltteki renk eşitsizlikleri daha dengeli bir hale getirilir.

Son olarak genellikle lazer uygulamaları yaz aylarında yapılamasa da karbon cilt yenileme yılın 4 mevsimi yapılabilmektedir.

Karbon Peeling Uygulaması Ne Kadar Sürede Yapılır?

Bu uygulamayı yaptıran kişilerin en çok sorduğu soru “karbon peeling uygulaması kaç seans sürer?” sorusudur ve bu genellikle cilt tipi ile tonuna bağlı olarak değişmektedir. Her seans genellikle 15 – 20 dakika sürmektedir ve aralarında 1 hafta bulunan 4 – 5 seans yeterli olmaktadır. Fakat cilt sorunları çok fazlaysa seans sayısı 10’a kadar çıkarılabilmektedir.

İlk seanslarda çok fazla etkisi görülmese de ilerleyen seanslarda cilt daha parlak ve sağlıklı bir görüntüye sahip olmaktadır. Eğer seanslar düzenli olarak yapılırsa, en başarılı sonuçlar alınabilir. Bu süreçte kişilerin de cilt sağlıklarına dikkat etmeleri ve süreci bozacak hareketlerden kaçınmaları gerekmektedir.

Karbon Peeling Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir? Riskli Midir?

Uygulama boyunca lazer ışığı hem düşük seviyede hem de sadece iyileştirme amacı ile kullanıldığı için, karbon peeling yan etkileri olan bir uygulama değildir. Zaten tamamen tıbbi bir uygulama olduğu için uygulama sırasında her türlü önlem alınmakta ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

“Karbon peeling riskleri olan bir uygulama da değildir. Sadece öncesinde cilt için gerekli testlerin yapılması, cilt tonunun belirlenmesi çok önemlidir. Çünkü uygulama bu seçeneklere göre yapılmaktadır.”